dimarts, 26 d’abril del 2011

La ciència i la mesura


Argument:

Un milionari vol fer una cambra de joguines per als seus fills i contracta dos tècnics a Alemanya. Només arribar a la casa als nens els fan anàlisis i els mesuren el crani. Quan acaben de fer les proves, determinen que un d'ell és guerrer i té un punt romàntic, el segon és calmat i al tercer li pronostiquen que tindrà el seu futur a Amèrica. Comencen la construcció de l'habitació però és un procés llarg i costós, tant en diners com en vides humanes dels obrers.

Mentrestant els nens estrenen les joguines i el pare s'enfada. La reacció dels nens és atacar els obrers posant-los verí. El pare els castiga torturant-los i com que no aconsegueix res, prova de negociar-hi. Ells demanen que els doni un tècnic i el pare intenta concedir el desig. Evidentment, el tècnic no vol. Al final hi ha la inauguració de la cambra de jocs però els nens no la volen i se'n van a jugar amb els nens gitanos al carrer. La reacció del pare és penjar el tècnic de l'escut d'armes.

Tema: l'educació no pot ser una qüestió científica.

Alejandro Gómez



1 comentari:

  1. 'Cròniques de la veritat oculta', un dels millors reculls de contes del genial contista Pere Calders. Un dels pocs llibres que he rellegit diversos cops.

    ResponElimina